2024-ben is keressük az Év Fáját!

2024-ben is keressük az Év Fáját!

Minden évben az európai verseny lezárását követően hirdetjük meg a magyarországi Év Fája versenyt. Idén március 22-én, a Víz Világnapján indult a jelölés, és a Madarak és Fák napjáig, május 10-ig tart. 2024-ben is olyan fák vagy facsoportok nevezését várjuk, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják, őshonos fajt képvisel, közterületen áll, ha életét vagy életterét veszély fenyegeti. Nem számít azonban a faegyed vagy a facsoport szépsége, mérete vagy életkora.

A korábbi évekhez hasonlóan az http://evfaja.hu/ oldalon keresztül lehet beküldeni a nevezéseket május 10-ig, mellékelve a fa vagy facsoport történetét és képeit. A nevezés március 22-én nyílik meg itt a honlapon.

Bárki jelölhet - családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, baráti társaságok vagy munkahelyi közösségek is. Minél többen támogatják a nevezést, annál jobb, hiszen ez bizonyítja, hogy a fa valóban különleges szerepet tölt be a közösség életében!

Támogasd a fákat az adód 1%-val! Ökotárs Alapítvány | 18062427-1-41

Kérdéseiddel Tokodi Nórát keresd, a [email protected] címen.