Új Szülöttek Parkja Felsőjánosfa - Az első kis fa és kistestvére

A fa/facsoport története

Az Őrség kapujában található kis faluban, Felsőjánosfán 2000-ben az országban egyedülállóként nyitotta meg kapuját az Újszülöttek Parkja. Ez a Park a faluban élő szülők számára ad lehetőséget, hogy gyermekeik születése után 1-1 fát ültessenek és nevelhessenek.

Az első fát Molnár Mátyás szülei ültették 2000-ben. Az ifjú, büszke szülők nevet is adtak a fácskájuknak, mely a „Matyi-fa” elnevezéssel büszkélkedhet.

A Park alapítása óta a kis fácska társakra talált, és nem sokára egy újabb „aprósággal” gazdagodik a hely.
Matyi-fa kistestvére is megérkezik a parkba 11 évvel testvére után. Ez az ifjonci fácska pedig úgy fogja óvni, védelmezni kistestvérét, mint ahogy Kisgazdája az ő Kishúgocskáját.

Reméljük, a Park további fácskákkal gazdagodik majd ezután is, mint ahogy eddig is tette az alapítása óta.
Nagyon bízunk abban, hogy ez a hagyomány nem szakad meg, az ifjúság is tovább ápolja, és hogy egykoron majd a Matyi-fa és valamennyi elültetett fácska árnyékában a „Kisgazdák” őszes hajjal unokáinak, dédunokáinak mesélhet a fákról, a parkról és még kitudja milyen csodás dolgokról.

Nagyon reméljük hogy a falunk ezen szép kis hagyománya még sok sok évet megél, és a mostani kisfák fa óriásokká nőnek és rengeteg kis aprócskával bővül az Újszülöttek Parkja!

Képek a fáról/facsoportról
A fa/facsoport adatai
Fa/facsoport elhelyezkedése: 
Felsőjánosfa a Kossuth Lajos utca és a Petőfi Sándor utca sarkán a Harangláb mögött
Faj: 
Tölgy
Kora: 
~12
Magassága: 
~6,5-7 m
Törzskerület: 
~19 cm