A Seregély díszalmája

A fa/facsoport története

Cégünk, a denkstatt Hungary Kft. főként környezetvédelemmel és fenntarthatósági fejlődéssel foglalkozó tanácsadó társaság. Több mint 20 éve működünk ezen a területen. Küldetésünk, hogy nem csak munkánk, szakmai tevékenységeink során képviselünk környezetünk számára jelentős értékeket, hanem közvetlen környezetünkben is odafigyeljünk a természet védelmére, szelektív hulladékgyűjtésre, a hulladék minimalizálására és emellett irodánk kertjének gondozására. Nem mellesleg cégünk logójában is egy szimbolikus fa szerepel, jelezvén, hogy számunkra mennyire fontos a természet értéke.
Két éve költöztünk székhelyünkre a budai zöld környezetbe, ahol már telepítve volt többek között ez a szép Vörös levelű díszalma ( Malus 'Royalty' ), amelyre azonnal felfigyeltünk, elsősorban szépsége és a teraszra adott árnyéka miatt. A fénylő sötét bordó lombkoronája, a tavasszal borvörös színben pompázó virágai, szép formás alakja fogott meg minket leginkább. Ahogy a közel 30 fős csapatunkkal belaktuk az új irodánkat, kitelepültünk teraszunkra a kis fa árnyékába egy birtokbavételi piknikre. Egyre többször fogyasztjuk el alatta közösen ebédünket a melegebb munkanapokon. Több partner-találkozót, csapatépítő jellegű eseményt szerveztünk a fácska mellett kialakított kellemes pihenőn, élvezve a fa hűsítő árnyékát, így nagy becsben tartjuk, már szinte „kollégánkká” vált.
Védelméért igyekszünk sokat tenni szakértő kertész csapat bevonásával, ápoljuk és gondozzuk. Saját lakója egyelőre nincs, de a környék madarainak egyik kedvenc pihenőhelye és ezeket a kismadarakat örömmel nézzük az ablakból. Várjuk, ki lesz az, aki először birtokba veszi és fészket rak a mi kis díszalmánkon.
A fáról nem ismerünk különösebb történetet vagy sejtelmes legendát. Az Év fája versenybe irodánk kis fájával „a Seregély utca díszalmájával” csupán azért szeretnénk benevezni, mert munkaközösségünk, irodánk mindennapi életében igen fontos szerepet tölt be, hiszen jókedvű rendezvényekre emlékeztet, és mosolyt csal az arcunkra, ha kinézünk az ablakon. Ezzel szeretnénk tisztelegni a kis fa számára.
Reméljük, hogy még sokáig csodálhatjuk!

Képek a fáról/facsoportról
A fa/facsoport adatai
Fa/facsoport elhelyezkedése: 
1037 Budapest, Seregély u. 6.
Faj: 
Vörös levelű díszalma
Kora: 
15-20 év
Magassága: 
5m
Törzskerület: 
80cm