A Remény Fája

A fa/facsoport története

Ez a Tölgyfa nem öreg és nincsen hatalmas vastag törzse és ága sem és még nem szaladgáltak lombja alatt nemzedékek gyermekei és vitéz vagy hős tettek ódái sem zengnek róla.
Hogy miért őt jelöltünk? Mert a maga nemes egyszerűségével és szépségével jelképezi számunkra mindazt, amit a Fák jelentenek. Mert nem csak azt kell óvni, félteni és vigyázni, ami valami oknál fogva különleges, hanem mindegyiket. Alapítványunk nap, mint nap küzd azért, hogy ezeknek a fáknak megmentse az életterét, szolgálatot teszünk azért, hogy segítsünk rajtuk.

Ez a gyönyörű Tölgyfa a tavalyi évben csodálatos műalkotásokkal ajándékozott meg bennünket. A kép megalkotása során a vászon arrébb helyezésével, valamint forgatásával és az ecsetek cserélgetésével voltunk az Alkotó segítségére, a művek viszont teljes egészükben a Fa munkái voltak. Az elkészült műalkotás elárverezésével befolyt összegből Alapítványunk Önkéntesei több ezer csemetét és makkot ültethetett el.

Számunkra ez a kocsánytalan Tölgyfa jelképezi a hálát, az összetartozást, a közös segítségnyújtást. A reményt, hogy gyermekeink, unokáink és az ő gyermekeik is ez alatt a gyönyörű, nemes és hatalmasra megnövő fa lombja alatt és a segítségével ültetett Erdők ezernyi fája alatt élhetnek tovább.

Képek a fáról/facsoportról
A fa/facsoport adatai
Fa/facsoport elhelyezkedése: 
Budapest, Farkas-erdő, Nádasdy Kálmán utcai bejárattal szemben, 47.587264, 19.109089
Faj: 
Kocsánytalan tölgy
Kora: 
40 év
Magassága: 
8 m
Törzskerület: 
1,3 m